Karlovarský deník

14.03.2012 20:33

Chcete si zahrát KLP?

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. Autor: Archiv

včera 18:01

Pozorka – Stejně jako v minulém roce pořádá Pétanque klub PPA Pozorka Karlovarskou ligu pétanque. 

 
 
 

S nadcházejícím jarem začíná soutěžní sezona i hráčům pétanque klubů z Karlových Varů a širokého okolí. Kromě oficiálních soutěží pod hlavičkou České asociace pétanque klubů bude na Karlovarsku probíhat také soutěž otevřená všem zájemcům o tento sport. 

Stejně jako v minulém roce pořádá Pétanque klub PPA Pozorka Karlovarskou ligu pétanque. „Bude to již 8. ročník této soutěže. Setkávají se zde hráči registrovaní, mezi nimi také několikanásobní mistři České republiky v různých kategoriích a nedávní reprezentanti, s hráči rekreačními,“ upozorňuje za PPA Pozorka František Volenec.


Karlovarská liga pétanque bude probíhat během května a června, po prázdninové pauze se bude pokračovat v září a v říjnu vyvrcholí závěrečným play-off. „Do soutěže se tak mohou přihlásit týmy rodinné, firemní, ale i klubové a další zájemci. Jednou z velkých předností pétanque je to, že ho může opravdu hrát každý. Ženy s muži, senioři s dětmi nebo vnoučaty i tělesně postižení,“ vysvětluje Volenec.

Všichni zájemci získají více informací nejen o soutěži, ale také o propozicích na webových stránkách Pétanque klubu PPA Pozorka: www. ppapozorka.webnode.cz. „Zde naleznou také všechny potřebné informace ke hře pétanque – historii, pravidla oficiální i zjednodušená a kontakty, na které se mohou obrátit v případě jakýchkoli dotazů,“ podotkl závěrem Volenec.

Autor: Daniel Seifert